Papa Ioan Paul al II-lea a avertizat cei peste 10.000 de reprezentanti ai asociatiei catolice speciale "Opus Dei", reuniti in aula Paolo VI de la Vatican, in legatura cu manifestarile anti-crestine pretins culturale, cum ar fi muzica "satanica si, in general, orice tip de muzica ce vehiculeaza o conceptie despre fiinta umana, dragoste sau fericire care nu corespund adevarului crestin". Conditiile de sanatate ale Suveranului Pontif l-au determinat sa renunte nu numai la traditionala intalnire cu studentii de la Opus Dei din Saptamana Sfanta, dar si la video-conferinta ce ar fi trebuit sa transmita mesajul lui Wojtyla din apartamentul apostolic.

In mesajul citit de Monseniorul Leonardo Sandri - vocea oficiala a Papei - Wojtyla a recomandat de asemenea, tinerilor universitari sa nu accepte comportamente si distractii "excesive si zgomotoase", indemnandu-i sa-si dezvolte o capacitate de "discernamant sanatos" in legatura cu aceste aspecte ale vremurilor moderne. Deoarece "vocatia credinciosilor laici este reprezentata credinciosilor laici de aspiratia catre sfintenie si insufletirea in stil crestinesc a realitatilor temporale", fiind necesar "a transforma proza vietii in poezie eroica".

Evenimentul de luni, organizat de catre Institutul pentru cooperare universitara, reprezinta a 38-a editie a intalnirilor dintre Pontif si studentii de la Opus Dei. Initiativa a luat fiinta in 1968, la sugestia lui San Josemaria Escriva, fondatorul asociatiei "Opus Dei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.