Agentia Internationala pentru Energie Atomica a anuntat ca Iranul a fost de acord sa coopereze pentru clarificarea chestiunilor legate de activitatile sale nucleare.

Dar, subliniaza agentia, Teheranul nu si-a suspendat inca activitatile nucleare asa cum ii ceruse Consiliul de Securitate al ONU.

Exista temeri ca Iranul se foloseste de programul de imbogatire a uraniului pentru a produce, in secret, armament nuclear.

In acest context, Agentia Natiunilor Unite in acest domeniu insista ca acceptul Iranului de a clarifica anumite chestiuni ramase in suspensie este unul "semnificativ".

Aprecierile agentiei sunt formulate intr-un raport confidential, obtinut de BBC, in care se precizeaza ca Iranul ar trebui sa ofere in lunile urmatoare raspunsuri la intrebarile legate de imbogatirea uraniului sau experimentele cu plutoniu.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a impus in doua randuri sanctiuni Iranului in urma refuzului acestei tari de a-si opri activitatile nucleare.

Teheranul insista ca acestea ar avea - exclusiv - scopuri pasnice.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.