Din ce in ce mai multi minori irakieni sunt autorii unor rapiri, atacuri cu bomba si omoruri, au declarat oficiali militari americani din Irak, pentru cotidianul "Los Angeles Times".

Ei spun ca insurgentii au inceput sa recruteze baieti, cu varste incepand de la 11 ani, faptul fiind evident si din cresterea numarului de minori prinsi de fortele americane si plasati in tabere de detentie.

incepand din martie, numarul copiilor detinuti a crescut de la 100 la peste 800, potrivit maiorului general Douglas Stone, comandantul operatiunilor de detentie, fiind mai mare decat numarul detinutilor de origine nonirakiana, care este de numai 130.

Potrivit lui Stone, explicatia consta in faptul ca suplimentarea trupelor a redus fluxul de combatanti straini, deoarece acestia sunt impiedicati sa intre in Irak.

"In lipsa de combatanti, Al-Qaida din Irak a inceput sa foloseasca mai multi minori in lupta si, ca rezultat, noi am inceput sa prindem din ce in ce mai multi copii", a declarat Stone.

El spune ca, pentru insurgenti, copiii sunt luptatori mai eficienti decat adultii deoarece sunt mai usor de influentat, nu sunt atat de tematori si starnesc mai putine suspiciuni. in plus, lipsurile financiare fac ca unele familii sa accepte bani de la insurgenti, contra unor astfel de servicii oferite de copii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.