Fidel Castro reapare pe scena publica din Cuba, dupa o lunga perioada de absenta, cu un nou editorial publicat de ziarul "Juventud Rebelde". El Lider Maximo a dorit sa marcheze 100 de ani de la nasterea lui Eduardo Chibas, un alt revolutionar din anii '50.
Articolul nu face, insa, nici o referire la starea de sanatate a lui Castro in contextul in care zvonurile legate de moartea sa s-au intensificat in randurile comunitatii de cubanezi din Miami, SUA. Oficialitatile de la Havana sustin cu fermitate ca liderul lor este in continuare in viata, desi cu ocazia aniversarii celor 81 de ani Castro nu a iesit in public, iar fotografiile recente si inregistrarile audio au lipsit cu desavarsire.

Zvonurile asupra mortii sale au devenit tot mai frecvente dupa ce anul trecut, fortat de problemele de sanatate, Castro i-a cedat puterea fratelui sau, Raul


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.