Amenintat cu noi sanctiuni, regimul de la Teheran si-a intarit arsenalul militar cu un explozibil inteligent

Ministerul iranian al Apararii a anuntat ca Teheranul a dezvoltat o arma inteligenta, care poate fi directionata de la distanta si cantareste 900 de kilograme. Regimul iranian isi modernizeaza armele cu o luna inainte ca ONU sa discute despre aplicarea unor noi sanctiuni pentru programul nuclear.

Bomba de mare precizie numita Qased (Mesagerul) a fost construita de specialisti din minister si este acum operationala, a anuntat Ministerul Apararii de la Teheran, adaugand ca proiectilul poate fi lansat din avioane F-4 si F-5.

Iranul foloseste inca avioane F-5 furnizate de Statele Unite guvernului fostului sah Mohammad Reza Pehlavi, aliat american care a fost indepartat de la putere in urma revolutiei din 1979. Ministrul iranian al apararii, Mostafa Mohammad Najjar, anuntase anul trecut ca Iranul a conceput bomba Qased, dar nu a testat-o inca. El a spus ca doar un numar limitat de tari dispun de tehnologia "armelor inteligente si ghidate". Iranul se lauda adesea ca si-a produs"sau modernizat noi arme, dar foarte rar furnizeaza suficiente detalii, pentru ca analistii sa le poata determina capacitatile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.