Hillary Clinton, favorita la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale americane, si-a exprimat miercuri speranta ca Parlamentul irakian isi va retrage increderea in guvernul premierului siit Nuri al-Maliki, relateaza AFP.

"Impartasesc speranta senatorului Levin ca Parlamentul irakian il va inlocui pe premierul Maliki cu o personalitate care sa provoace mai putine divergente", a spus Hillary.

Presedintele George W. Bush a declarat insa ca va continua sa-l sustina pe Maliki, la 24 de ore dupa ce paruse sa se distanteze de el. "Maliki este un om cum trebuie, care face o munca dificila, iar eu il sustin", a spus Bush, citat de NewsIn.

Hillary a declarat ca "nu exista solutie militara in Irak" si ca "progresul se va realiza doar printr-o reconciliere politica si un compromis intre irakieni". "Strategia de escalada a lui Bush nu functioneaza", a subliniat ea.
"Trebuie sa transmitem un mesaj liderilor irakieni, pentru a le atrage atentia ca lipsa progresului politic este inacceptabila", a mai spus Hillary, adaugand ca "cel mai bun inceput pentru progrese politice in Irak presupune retragerea imediata a trupelor americane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.