Un raport al CIA dat publicitatii marti arata ca fostul director al Agentiei si adjunctul sau nu au lucrat eficient pentru prevenirea atentatelor de la 11 septembrie 2001, desi aveau informatii substantiale in dosarul al-Qaeda.
La sfarsitul celor 19 pagini ale documentului publicat marti de Central Intelligence Agency (CIA) se afla o serie de concluzii care mai mult ca sigur vor produce valuri pentru cativa inalti oficiali americani, activi sau in rezerva, ai spionilor civili din Statele Unite. Una dintre ele arata ca George J. Tenet, directorul CIA in perioada 1997-2004, este cel care ar trebui tras la raspundere pentru esecul spionilor civili de a preintampina catastrofa de la 11 septembrie 2001, deoarece detalii consistente referitoare la un complot de proportii erau cunoscute membrilor conducerii Agentiei, relateaza The New York Times. Raportul care a fost publicat marti a fost redactat din 2005, desecretizarea lui fiind insa decisa doar de curand


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.