Numarul est-europenilor care merg sa lucreze in Marea Britanie a scazut. Britanicii se pling ca nu au suficienti capsunari.
Britanicii s-au speriat degeaba, se pare, de valurile de romani si bulgari care ar fi urmat sa ii inunde anul acesta, dupa integrarea celor doua tari in Uniunea Europeana. Cifrele facute publice de guvernul de la Londra arata ca numarul de est-europeni care vin in Marea Britanie pentru a munci a scazut pentru al doilea trimestru la rind. In perioada aprilie-iunie 2007, 9.600 de romani si bulgari s-au inregistrat oficial in Regatul Unit pentru a munci.

Imigrantii romani si bulgari au primit dreptul de a munci, in principal, in domeniul agricol, in special la culegerea fructelor si a legumelor. In ciuda temerilor britanicilor ca vor fi depasiti de numarul mare de aplicanti pentru astfel de posturi, se pare ca nu suficienti cetateni ai celor doua tari au fost atrasi de perspectiva salariilor din agricultura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.