International Crisis Group: UE trebuie sa sustina independenta
Europa risca un nou "conflict sangeros" daca Uniunea Europeana nu conduce provincia Kosovo pe calea independentei, a apreciat ieri organizatia International Crisis Group (ICG), transmite Mediafax. "UE are o bomba cu intarziere in propria curte. Cu cat mai repede UE, sau o majoritatea semificativa a membrilor sai, se declara dispusa sa sustina independenta provinciei Kosovo, cu atat mai mari vor fi sansele de prevenire a dezastrului", a declarat Alexander Anderson, director al ICG in Kosovo.

Rolul UE


Noul raport al ICG, organizatie cu sediul la Bruxelles, formata in special din fosti oficiali americani de rang inalt, este publicat la scurt timp dupa ce trei diplomati (un american, un german si un rus) au primit ca misiune gasirea unei solutii. Dupa incheierea misiunii, programata sa dureze 120 de zile, cei trei diplomati trebuie sa prezinte un raport secretarului general al ONU, Ban Ki-moon. "Este putin probabil ca aceasta misiune sa reuseasca", apreciaza ICG, subliniind ca pozitia oficialilor din Kosovo, care cer independenta, si cea a Serbiei, care o refuza, raman diametral opuse.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.