Absolventii de liceu au un nivel de cunostinte atit de scazut, incit au dificultati in a efectua calcule simple sau a citi instructiuni.
Companiile din Marea Britanie sint obligate sa organizeze cursuri de limba engleza si de aritmetica elementara pentru angajatii adolescenti, care termina scoala cu un nivel de cunostinte extrem de scazut. Un raport publicat ieri de Confederatia Industriei Britanice (CBI) scoate la iveala o situatie alarmanta. Jumatate dintre angajatorii englezi spun ca tinerii absolventi de liceu nu sint in stare sa efectueze in minte nici cele mai simple calcule. In plus, cunostintele lor de limba engelza sint atit de slabe, incit nu reusesc sa citeasca si sa inteleaga listele cu instructiuni.

Exista insa si un domeniu la care tinerii devin tot mai competitivi. Potrivit CBI, noua generatie si-a dezvoltat tot mai mult aptitudinile de a lucra pe computere, iPoduri si alte tehnologii avansate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.