Ofiterii pentru problemele imigrantilor din Statele Unite au arestat o femeie de origine mexicana a carei lupta pentru a ramane in America se bucura de atentie nationala.

Elvira Arellano, venita ilegal in Statele Unite, si-a gasit de un an refugiul intr-o biserica pentru a nu fi despartita de fiul ei nascut in Statele Unite.

Lupta Elvirei Arellano impotriva deportarii sale in Mexic a facut-o una dintre cele mai cunoscute militante in problema imigratiei din Statele UNite.

Dupa ce i s-a acordat sprijin si ocrotire intr-o biserica metodista din Chicago, cazul doamnei Arellano a fost intens mediatizat in toata tara.

impreuna cu fiul sau de 8 ani, Saul, ea a adus in atentia opniei publice un caz extrem de puternic din punct de vedere emotional, un caz care atrage atentia asupra familiilor de imigranti care vor sa ramana unite.

La sfarsitul saptamanii trecute, Elvira Arellano a facut insa o greseala parasindu-si refugiul oferit de biserica pentru a-si prezenta cazul in cateva biserici din Los Angeles.

Ea a fost retinuta de politie, care e hotarata sa puna in aplicare ordinul de deportare.

Sustinatorii ei au declarat ca vor organiza marsuri si proteste in acest caz pe care l-au declarat simptomatic pentru reforma imigratiei in Statele Unite.

Pentru multi, cazul Elvirei Arellano simbolizeaza obstacolele cu care se confrunta milioanele de imigranti fara acte care-si doresc sa munceasca din greu pentru a-si sustine familiile.

Cei care sustin deportarea femeii in Mexic spun insa ca legile nu se discuta si ca nu se poate face nici o exceptie.

Ea a mai fost acuzata ca si-ar fi manipulat fiul in timpul campaniei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.