Un judecator federal a decis, ieri, ca nu vor fi rebransate tuburile cu ajutorul carora este mentinuta in viata Terri Schiavo, femeia in varsta de 41 de ani care se afla in coma de 15 ani, transmite Mediafax. Sotul acesteia, care ii este si tutore, a obtinut din partea justitiei din Florida acordul ca ea sa nu mai fie mentinuta in viata artificial, insa parintii lui Terri se opun acestei decizii.

Congresul american a votat o lege, in noaptea de duminica spre luni, pentru a impiedica eutanasierea acesteia, dar legea nu se aplica decat in cazul ei, a anuntat purtatorul de cuvant al Casei Albe. "Este vorba despre un caz deosebit si complex, in legatura cu care au fost enuntate probleme importante si indoieli semnificative. Presedintele este de parere ca balanta trebui sa incline in favoarea vietii", a explicat Scott McClellan. McClellan a mai declarat ca Bush nu este de acord cu "sinuciderea asistata", autorizata in unele state americane, cum ar fi Oregon.

Si Vaticanul a criticat decizia privind debransarea de la sistemul de alimentare artificiala a lui Terri Schiavo, estimand ca "agonia lui Terri este agonia umanitatii". "Cine si pe ce criterii poate stabili carei persoane i se ofera "privilegiul" de a trai?" se intreaba Osservatore Romano, ziarul oficial al Vaticanului, adaugand: "Intr-un spital din Miami exista o femeie care este pe punctul de a muri de foame si de sete".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.