La nici doua luni de la ocuparea fotoliului de premier al Ucrainei, Iulia Timosenko a promis ca va remite Ministerului Public al Ucrainei materiale despre abuzurile comise in timpul guvernarii anterioare, atunci cand premier a fost Viktor Ianukovici. "Am gasit astazi abuzuri enorme in privinta cheltuielilor bugetare... Afacerile pe care vom reusi sa le scoatem la lumina le vom inainta Procuraturii", a declarat noul prim-ministru de la Kiev, citat de agentia Utro.

Printre abuzurile cele mai mari de care a acuzat Administratia precedenta, Iulia Timosenko a enumerat vinderea terenurilor la preturi subevaluate din dispozitia sau prin hotararile Guvernului. De asemenea, Iulia Timosenko a vorbit si despre asa-zisele "exporturi imaginare", cand marfurile erau trimise in strainatate doar "pe hartie", ceea ce permitea recuperarea TVA, in timp ce ele ramaneau in Ucraina. Pe langa toate acestea, Timosenko crede ca predecesorul sau, Viktor Ianukovici, a acceptat incalcari ale legii in ceea ce priveste licitatiile pentru cumpararea de medicamente, in urma carora preturile au fost mult supraevaluate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.