Dupa ce Statele Unite si-au anuntat intentia de a include Gardienii Revolutiei pe lista organizatiilor teroriste, armata ideologica a regimului de la Teheran a avertizat ca dispune de rachete cu o raza de actiune ce acopera intregul Golf.
"Nicio nava nu poate traversa Golful Persic fara sa fie in vizorul rachetelor noastre", a declarat generalul Yahya Rahim Safavi, comandantul Gardienilor Revolutiei, intr-un interviu acordat televiziunii iraniene.

Declaratiile intervin dupa ce oficiali americani au anuntat in presa de la Washington ca Statele Unite se pregatesc sa califice Gardienii Revolutiei drept organizatie terorista, decizie menita sa lezeze activitatile economice si financiare ale fortei ideologice a regimului iranian, care primeste echipamente militare sofisticate. Generalul Safavi a mai spus ca, in urma ocuparii Irakului si Afganistanului de catre americani, Gardienii si-au adaptat strategia. "Gardienii Revolutiei sunt o forta ofensiva si defensiva majora.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.