Cutremurul produs in urma cu doua seri in Peru s-a soldat cu 330 morti si mai mult de 1.000 de raniti, potrivit unui nou bilant provizoriu, anuntat de ministrul sanatatii, Carlos Vallejos, relateaza AFP.

Potrivit institutului peruan de seismologie, epicentrul cutremurului a fost localizat la 169 kilometri sud-vest de Lima, la o adancime de 47 kilometri Seismul a durat mai mult de un minut, avand o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter si provocand astfel panica in capitala si pagube materiale. Comunicatiile telefonice au fost intrerupte, dar nu si electricitatea. Cel putin doua replici au fost resimtite.

De asemenea, cutremurul a fost resimtit in mai multe orase din Ecuador, dar nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Institutul american de geofizica a informat ca seismul s-a produs la ora locala 18.41 (02.41, ora Romaniei).

Alerta de tsunami, emisa imediat dupa seism, a fost ridicata cateva ore mai tarziu. Centrul pentru alerta de tsunami din Pacific avertizase ca un val seismic potential distructiv fusese generat de seism. Alerta a dus la evacuarea populatiei din mai multe porturi columbiene si dintr-un district la vest de Lima.

Autoritatile au anuntat ca in Peru, Chile, Ecuador, Columbia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Salvador, Mexic si Honduras nu mai este nici un pericol la ora aceasta. Totusi, cu toate ca alerta a fost ridicata, curentii puternici ramasi in urma tsunamiului pot prezenta probleme navelor aflate in zona, inca cateva ore, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.