O pata de petrol de un kilometru lungime si 200 de metri latime a fost observata in apropiere de litoralul bulgar in dreptul coastei orasului Biala, dupa ce in urma cu patru zile o alta pata de petrol fusese reperata aproximativ in aceeasi zona, relateaza SNA.

Noua pata de petrol a fost semnalata ieri seara de o nava care trecea prin zona.
Ministerul Transporturilor si cel al Mediului au trimis echipaje de urgenta pentru operatiuni de curatare, informeaza NewsIn.

La inceputul saptamanii, o pata de petrol de 800 de metri a fost semnalata langa Capul Galata, la cativa kilomtri sud de Varna. Poluarea a fost cauzata, potrivit expertilor, de o nava care a pierdut 100 de kilograme de petrol in mare. Pata a fost curatata intre timp.

Cele doua incidente intervin in plin varf al sezonului estival, cand milioane de turisti autohtoni si straini viziteaza litoralul bulgar, cea mai mare atractie turistica a tarii, noteaza Sofia News Agency.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.