Guvernul scotian intentioneaza sa sustina un referendum pentru independenta fata de Anglia pina in 2010.

Partidul National Scotian (SNP) profita de faptul ca a obtinut un guvern minoritar si promoveaza ideea care sta de altfel chiar la baza doctrinei partidului. Un document de 40 de pagini, prezentat de premierul SNP, Alex Salmond, prezinta „intreaga suma de optiuni“ care sustin independenta Scotiei dupa 300 de ani in care a fost parte din Marea Britanie.

Prim-ministrul i-a convocat ieri pe toti membrii parlamentului in cadrul unei conferinte nationale, care s-a desfasurat sub deviza „lipsa unei schimbari nu mai este o optiune“.

Laburistii, conservatorii si liberal-democratii, partide care impreuna detin majoritatea parlamentara, nu sustin ideea de independenta si s-au coalizat impotriva lui Salmond. Declaratiile publice facute de acestia condamna initiativa premierului: „(Liderii SNP) au promis sa construiasca o aprobare unanima a politicii pe care o vor promova in parlamentul scotian. Insa acest raport nu va reusi sa creeze decit dezbinare si nesiguranta, ceea ce ne va afecta tara“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.