Politia newyorkeza a stabilit incepand de vineri seara o serie de puncte de control si a pus in functiune statii de monitorizare radiologica in Manhattan si in celelalte cartiere ale orasului, ca raspuns la o presupusa amenintare al-Qaida privind atacuri cu "bombe murdare".

Potrivit Reuters, masura a fost luata din cauza unei „amenintari radiologice” neverificate, politia anuntand ca va mai mentine cateva zile starea de alerta, ca „precautie”.

Ofiteri de politie au verificat majoritatea vehiculelor care circulau prin tunelul Holland, ce leaga Manhattanul de New Jersey. Unii dintre cei opriti pentru control s-au declarat foarte multumiti ca politia e vigilenta si isi face datoria, releva Reuters.

Ceea ce oamenii nu stiau era faptul ca autoritatile au reactionat astfel ca urmare a unor informatii aparute pe portalul de informatii israelian www.debka.com, axat pe zvonistica si senzational, dar care beneficiaza de o audienta vasta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.