Premierul polonez, Jaroslaw Kaczynski, a anuntat ca va convoca alegeri anticipate, cu doi ani inainte de termen, intr-o incercare de a pune capat crizei politice.

El a facut declaratia dupa o reuniune a conducerii partidului Legii si Dreptatii, cu orientare conservatoare, care detine in prezent cea mai mare pondere in guvern.Principalul partid de opozitie, Platforma Civica, sprijina ideea alegerilor anticipate, la fel ca si presedintele Lech Kaczynski, fratele actualului premier.

Guvernul din Polonia trece printr-o criza profunda in urma deciziei premierului de a-l indeparta din cabinet pe vicepremierul Andrzej Lepper, liderul partidului Samo-obrona (Auto-apararea), care este membru a coalitiei.

Acesta a fost implicat intr-o investigatie legata de actiuni de coruptie.

Guvernul Poloniei si-a inceput mandatul in 2005. in ultimii ani, Polonia a cunoscut o crestere economica rapida, insa administratia de la Varsovia a fost marcata de conflicte interne si de divergente cu partenerii din Uniunea Europeana.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.