Lidera opozitiei Ucrainei, Iulia Timosenko, sustine ca listele blocului sau electoral nu au fost inscrise in alegerile din luna septembrie.

Comisia Electorala Centrala a respins candidatura Blocului Iulia Timosenko.Alegerile anticipate au fost convocate de presedintele Viktor Iuscenko in urma confruntarii cu premierul Viktor Ianukovici.Presedintele Iuscenko este considerat ca avand o orientare pro-occidentala, pe cand premierul Ianukovici are o orientare pro-ruseasca.

Iulia Timosenko a fost unul dintre liderii Revolutiei portocalii din 2004 care l-a adus la putere pe Viktor Iuscenko.Acum, ea sustine ca listele sale au fost invalidate deoarece candidatii nu au prezentat adresele complete pe liste.

Coalitia portocalie din nou?

Iulia Timosenko a promis ca va contesta in justitie decizia CEC pe care a descris-o drept omarioneta a premierului Ianukovici.Partidul Regiunilor, condus de Viktor Ianukovici, a respins acuzatiile.Alegerile anticipate din 30 septembrie au fost blocate ca urmare a blocajului constitutional dintre presedintele Iuscenko si majoritatea parlamentara care-l sprijina pe premierul Ianukovici.

Este de asteptat ca viitorul guvern sa fie unul de coalitie. In acest caz, Iulia Timosenko s-ar putea alia din nou cu Ucraina Noastra, partidul care-l sprijina pe presedinte.In aceasta situatie, Iulia Timosenko ar putea deveni din nou prim ministru, functie pe care a ocupat-o pentru cateva luni in 2005.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.