Directorul pentru operatiuni clandestine al CIA si-a dezvaluit numele si chipul abia cand a decis sa se pensioneze.

Dupa aproape sase ani de lupta impotriva terorismului, CIA a luat decizia de a-l deconspira pe unul dintre cei mai importanti oameni ai sai. Este vorba despre directorul serviciului pentru operatiuni clandestine, portoricanul Jose Rodriguez, care ocupa aceasta functie din noiembrie 2004 si care se va retrage din CIA peste cateva luni.

In tot acest timp, identitatea directorului acestui serviciu vital pentru siguranta SUA a fost un secret bine pastrat. Anterior, in perioada 2002-2004, el a coordonat Centrul pentru contraterorism al Agentiei.

In urma reorganizarii comunitatii americane de informatii, acum doi ani a fost creat Serviciul National Clandestin si, dupa cum era de asteptat, Jose Rodriguez a fost numit la conducerea sa. Directorii CIA s-au schimbat, Michael Hayden luandu-i locul lui Porter Goss, insa „Jose” a ramas neclintit. Spre deosebire de predecesorii lui, Rodriguez a ales sa stea in umbra.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.