Beijingul se dovedeste a fi cel mai mare succes comercial din istoria olimpiadei, pentru care sponsorii au scos din buzunare 1,5 miliarde de dolari.

Mai mult de un milion de chinezi s-au adunat in parcurile din Beijing, ieri dimineata, pentru a asista la primul dintre cele peste 60 de evenimente care au marcat inceperea numaratoarei inverse pentru startul Jocurilor Olimpice din 2008. Cu toate acestea, capitala chineza este inca un imens santier, care la final va fi inghitit 67 miliarde de dolari.

Cei care viziteaza in aceasta perioada Beijingul nu pot rata semnele. Capitala chineza se confrunta cu o explozie a constructiilor. Macaralele rasar ca ciupercile dupa ploaie, iar santierele par interminabile. Dar nu numai orasul Beijing se afla in febra pregatirilor pentru Olimpiada din 2008. Companiile strang randurile pentru a putea face fata milioanelor de vizitatori care sunt asteptati sa ajunga aici in cele 17 zile de concurs.

Doua noi hoteluri si inca patru fast-fooduri

Doua dintre proiectele majore sunt noile hoteluri, Ritz-Carlton si J.W.Marriott, a caror constructie a inceput la doar un an dupa ce Beijingul a fost ales capitala a Jocurilor Olimpice din 2008, in vara anului 2000.Reprezentantii Marriott sunt con­vinsi ca cei care le vor fi clienti pe perioada olimpiadei vor veni in hotelurile lor si de acum incolo. Cele doua hoteluri sunt programate pentru inaugurare la sfarsitul acestui an, iar Marriott are, in prezent, alte trei proprietati in constructie. Pana la startul jocurilor, numai Marriott va avea 2.800 de noi locuri de cazare pe piata din Beijing.

insa toti acesti vizitatori trebuie sa si manance. Asa ca lantul american de fast-food McDonald's nu se lasa mai prejos si a anuntat ca va adauga la cele 811 restaurante din intreaga China inca patru, in Beijing. Doua vor fi construite in satul olimpic, iar alte doua in doua magazine de retail. Compania americana este foarte ocupata in aceasta perioada cu marirea numarului personalului cu inca 1.200 de angajati. Noi malluri, noi drumuri si noi statii de metrou. Grupul Caterpillar a inregistrat o cerere foarte mare de echipament de constructii printre care si excavatorul sau hirdaulic, folosit pentru construirea bazinului olimpic oficial, Aquacube.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.