Presedintele pakistanez a fost luat la tinta de Bush si de Karzai, in timp ce Iranul a facut obiectul divergentelor dintre SUA si Afganistan.
Presedintele George W. Bush s-a aratat vadit dezamagit fata de declaratiile pozitive la adresa Iranului facute de omologul sau afgan, Hamid Karzai, in timpul vizitei efectuate in SUA. „Din cite putem vedea, ei nu sint o forta a binelui. Iranul are o influenta destabilizatoare oriunde ar actiona“, a replicat Bush, dupa ce Karzai afirmase ca Iranul este „un ajutor si o solutie“ in razboiul impotriva terorismului. Iranul si Afganistanul au „relatii foarte, foarte bune si foarte, foarte strinse“, a declarat presedintele afgan intr-un interviu acordat postului CNN.

Presedintele pakistanez Pervez Musharraf a fost tinta acuzelor americane si afgane, deoarece sarcina de a elimina celulele al-Qaeda din regiunea de frontiera, pe care Pakistanul si-a asumat-o anul trecut, este departe de a fi indeplinita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.