O scrisoare anonima, care contine informatii compromitatoare despre presupuse legaturi ale ministrului de interne bulgar Rumen Petkov cu personaje proeminente din lumea interlopa, a fost trimisa ambasadelor Statelor Unite, Rusiei, precum si reprezentantelor diplomatice ale tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene.

Scrisoarea cere ca ministrul Petkov sa raspunda zvonurilor ca ar fi primit mita din partea fratilor mafioti Krassimir si Nikolai Marinov si ca s-ar fi intalnit in secret la Viena cu Mladen Mihalev, alias Madzho, o alta figura proeminenta a lumii interlope.

Documentul mai contine si informatia ca ministrul Rumen Petkov ar fi cumparat un apartament de 90.000 de leva in centrul Sofiei si o proprietate imensa intr-o luxoasa suburbie. Ministrul de interne este considerat responsabil si pentru eliberarea unui suspect in cazul unor delapidari din fondurile SAPARD, precum si de achizitionarea unei cladiri foarte costisitoare de catre adjunctul sau, Kamen Petkov.Scrisoarea incriminatoare a fost trimisa ambasadelor straine la data de 11 iulie.

Ministrul Rumen Petkov a negat vehement toate acuzatiile, declarand ca este vorba doar de un foc de artificii.“Totul in aceasta scrisoare este scris intr-un stil binecunoscut. Scopul era ca aceste afirmatii nefondate sa ajunga in presa straina, dar acest lucru nu s-a intamplat”, a comentat ministrul de interne pentru cotidianul bulgar 24 Ceasa.“Este absurd ca numele meu sa fie legat de acelea ale unor persoane ca Krassimir si Nikolai Marinov sau Mladen Mihalev. Ii cunosc pe unii dintre autorii acestei scrisori si imi pare rau ca nu am spus adevarul despre ei atunci cand am avut ocazia”, a adaugat el.

Potrivit sursei citate, unele zvonuri vehiculeaza ipoteza ca scrisoarea ar fi fost scrisa chiar de catre ministrul incriminat, in incercarea de a-si lustrui imaginea stearsa printr-o manevra surprinzatoare, iar altele - ca documentul ar fi fost redactat de persoane din cercurile apropiate primului ministru Serghei Stanisev, in tentativa de a slabi pozitia ministrului de interne Rumen Petkov.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.