Georgia a acuzat aviatia rusa ca a bombardat o zona din apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud, transmite AFP. Acuzatiile Georgiei au fost ferm respinse de catre Moscova.

"Luni la ora 19.30 (18.30, ora Romaniei), doua avioane ruse, aparent bombardiere Su-24, au incalcat spatiul aerian in apropiere de Kezbeghi si au zburat pana la Gori", a afirmat Ministerul georgian de Interne intr-un comunicat.

Suhoi-24 este un avion apreciat pentru capacitatile sale de bombardare de la altitudine mica.
"Rusii au lansat rachete aer-sol si au bombardat imprejurimile satului Titelubani", a mai acuzat ministerul georgian.

"Potrivit primelor informatii, nu exista victime", a mai precizat ministerul, precizand ca rachetele nu au explodat si anuntand deschiderea unei anchete.

Ministerul georgian a mai anuntat gasirea unei rachete neexplodate lansate luni seara de bombardierele ruse. "A fost gasita una dintre rachetele lansate. Probabil ca vom mai gasi si altele", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Sota Utiasvili.

Potrivit paginii electronice a agentiei RIA Novosti, ministrul georgian al apararii a acuzat rusii ca au lansat o bomba de 700 de kilograme asupra satului mentionat.

"Consider acest incident un act de agresiune din partea pilotilor care au survolat teritoriul unui stat strain", a declarat ministrul de interne, citat de RIA.

Regiunea bombardata, potrivit Georgiei, se afla la circa 30 de kilometri de capitala autoproclamatei republici Osetia de Sud si la 65 de kilometri de Tbilisi.

La Moscova, aviatia rusa a negat orice implicare in incident.

"Avioanele ruse nu au avut nicio misiune de zbor in regiune nici luni, nici in aceasta dimineata, deci nu ar fi avut cum sa incalce spatiul aerian georgian", a declarat purtatorul de cuvant al aviatiei ruse, colonelul Aleksandr Drobisevski.

Relatiile dintre Rusia si Georgia au fost reci de la venirea la putere a presedintelui prooccidental Mihail Saakasvili, in 2003, in urma Revolutiei trandafirilor.

Noua politica prooccidentala a Georgiei, prezenta Rusiei in zonele de conflict georgiene si un embargou asupra importurilor de vin si apa minerala georgiene au tensionat si mai mult relatiile dintre cele doua tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.