Ponte Milvio a devenit unul dintre cele mai cautate poduri din lume datorita miilor de lacate care atirna de o parte si de alta a sa drept dovezi ale iubirii implinite.
Tinerii indragostiti din Roma au gasit un mod inedit de a-si exprima sentimentele deasupra apelor riului Tibru. Urmind ideea unui celebru best-seller, ulterior si ecranizat, tinerele cupluri ajunse pe Ponte Milvio isi declara dragostea scriind numele ambilor parteneri pe un lacat, pe care apoi il prind de stilpii de iluminat instalati de-a lungul batrinului pod. Cheia lacatului, singura care, de altfel, le-ar putea „desface“ dragostea, este aruncata simbolic in apele Tibrului.

O data cu raspindirea practicii de „pecetluire“ a dragostei, ciorchini metalici de lacate au incarcat intr-atit stilpii podului incit acestia au cedat sub greutatea „iubirii“. Locuitorii din zona s-au plins de vandalism. Politicienii care au incercat sa interzica practica lacatelor au fost imediat acuzati ca... ingradesc iubirea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.