Marina militara rusa ar trebui sa aiba o prezenta permanenta in Marea Mediterana, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute amiralul Vladimir Masorin, comandantul Fortelor Navale ruse, relateaza Reuters.
"Marea Mediterana este foarte importanta din punct de vedere strategic pentru Flota Marii Negre", a spus Masorin in cursul unei vizite la baza militara de la Sevastopol. "Propun ca, avand ajutorul flotei nordice si baltice, Marina militara rusa sa restabileasca prezenta permanenta in Marea Neagra", a spus Masorin. In cursul Razboiului Rece, Fortele Navale sovietice aveau o prezenta permanenta in Marea Mediterana si o baza pe coasta Siriei. Analistul militar Pavel Felgenhauer este de parere ca Rusia ar putea inchiria din nou baza din Siria pentru operatiuni in Marea Mediterana. O astfel de manevra ar putea starni reactia negativa a Israelului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.