Fosforul scurs din trenul care a deraiat la 16 iulie in Ucraina a luat foc din nou azi, la Ojidov, in regiunea Lvov, informeaza site-ul ucrainean ForUm.

Cauza incendiului este curatarea defectuoasa a solului. Numai o cantitate mica de sol a fost indepartat, dar acest fapt nu a fost raportat oficial, a informat un deputat din consiliul regiunii Buski, Rostislav Slipet. Oficiali ai consiliului regiunii Buski si ai consiliului Lvov au venit la locul noului incendiu.

Rostislav Slipet este citat si de agentia Intzerfax-Ucraina, preluata de agentia germana DPA. Focul a izbucnit in cursul diminetii si a determinat degajarea unui nou nor toxic in atmosfera, potrivit oficialului.

Locul unde s-a deversat fosforul, la 16 iulie, a fumegat constant si a luat foc spontan azi dimineata, a spus Slipet, care a acuzat autoritatile - aflate in campanie electorala - ca au facut o operatiune superficiala de curatare a locului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.