Administratia separatista transnistreana din Tiraspol a acceptat sa reconecteze cladirea liceului cu predare in limba romana "Lucian Blaga" din Tiraspol la retelele de aprovizionare cu energie electrica si apa ale orasului, informeaza Mediafax.

In aceste conditii, vor putea fi accelerate lucrarile de reparatie a liceului, incepute in urma cu o saptamana, a declarat directorul institutiei de invatamant, Ion Iovcev. Elevii vor putea reveni in salile de clasa peste cel putin o luna si jumatate, intrucat scoala se afla intr-o stare "deplorabila", dupa ce a fost devastata, in iulie, de militienii transnistreni, a precizat directorul liceului romanesc.

Liceul "Lucian Blaga" a fost devastat si plasat sub sechestru de fortele de ordine locale, la 15 iulie. Cladirea a ramas fara usi si geamuri. Administratia de la Tiraspol a inregistrat acest liceu abia la 29 septembrie, conditionand revenirea elevilor la cursuri de efectuarea lucrarilor de renovare a cladirii. La sfarsitul lunii octombrie, majoritatea elevilor inscrisi la liceul "Lucian Blaga" au fost repartizati la alte scoli cu predare in limba romana aflate in localitatile din vecinatate, pana la incheierea lucrarilor de reparatie.

Un efectiv de 70 de copii, dintre care 18 urmau sa intre in clasa intai, nu au posibilitatea sa se deplaseze in alte localitati pentru a invata si vor incepe anul scolar abia dupa finalizarea lucrarilor de reparatie la liceul din Tiraspol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.