Washingtonul si Seulul au exclus posibilitatea unei actiuni militare

Rebelii talibani au anuntat, ieri, ca sunt pregatiti sa negocieze direct cu emisarii sud-coreeni, in provincia Ghazni, la 15 zile dupa capturarea a 21 de cetateni din Coreea de Sud.

„Suntem pregatiti de negocieri directe cu sud-coreenii si am propus aceste convorbiri, iar sud-coreenii sunt gata sa discute cu noi", a declarat Yussuf Ahmadi, purtatorul de cuvant al insurgentilor talibani.
Guvernatorul provinciei Ghazni, unde sunt detinuti ostaticii, a dat asigurari ca intalnirea este organizata la cererea delegatiei sud-coreene, in contextul in care discutiile prin intermediul negociatorilor afgani nu au dat rezultate.

Talibanii cer un schimb de detinuti, in timp ce guvernul de la Kabul cere intai eliberarea neconditionata a 16 femei din grupul de ostatici. Desi zvonurile despre o actiune militara de anvergura au circulat insistent in ultimele doua zile, Coreea de Sud si Statele Unite au facut, ieri, cunoscut, ca nu vor recurge la forta pentru eliberarea ostaticilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.