Un militar roman din Afganistan a fost ranit miercuri, in urma unui atac cu mortiere asupra bazei sale, informeaza un comunicat postat pe site-ul Ministerului Apararii, citat de NewsIn.

Militarul a suferit "o leziune superficiala in zona abdomenului", a primit primul ajutor la fata locului si se afla in prezent sub control medical la Qalat, unde primeste ingrijiri medicale, potrivit comunicatului.

Victima este sergent major, se numeste Berchetaru Ionel Sorinel si face parte din Batalionul 33 Vanatori de Munte “POSADA”, aflat in misiune in teatrul de operatii din Afganistan.

"Atacul indirect" cu mortiere asupra bazei a avut loc miercuri, la ora 16.45, ora Romaniei, potrivit comunicatului, care precizeaza ca Ministerul Apararii monitorizeaza starea militarului si este in legatura permanenta cu familia acestuia.

Andreea Dumitru, purtator de cuvant al Ministerului Apararii, a declarat la Antena 3 ca subofiterul se afla intr-o misiune de observare cand postul sau a fost atacat si cateva mortiere au cazut in apropiere. Militarului i s-au facut trei radiografii, care nu au depistat niciun corp strain, a mai spus Dumitru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.