Casa Alba recunoaste ca americanii sunt spionati mai mult decat stie Congresul

Un inalt oficial din administratia Bush a recunoscut ca programul controversat de supraveghere a convorbirilor telefonice si a e-mailurilor unor persoane de pe teritoriul american reprezinta doar o parte dintr-un proiect mult mai amplu de spionaj. Cu toate acestea, liderul de la Casa Alba nu este multumit si vrea mai mult.

Directorul Serviciului National de Informatii, Mike McConnell, a admis, intr-o scrisoare trimisa senatorului republican Arlen Specter, membru al Comisiei juridice a Senatului, ca exista parti ale programului de supraveghere al Agentiei Nationale de Securitate care raman secrete.

"Acesta este singurul aspect al activitatilor NSA care poate fi discutat public, pentru ca numai existenta lui a fost recunoscuta oficial", a afirmat McConnell, citat de "Washington Post". Gestul lui McConnell vine in apararea procurorului general Alberto Gonzales. Senatorii democrati au lansat o ofensiva judiciara impotriva acestuia. Ei au cerut desemnarea unui procuror special pentru a stabili daca acesta s-a facut vinovat de sperjur cand a depus marturie in Congres despre interceptarile considerate ilegale de unii congresmeni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.