Polonia a intrat din nou sub lupa Comisiei Europene, care incearca sa blocheze continuarea unui proiect de autostrada ce risca sa distruga un ecosistem unic in Europa.
Comisia Europeana a inaintat ieri Curtii Europene de Justitie o cerere pentru a obtine interzicerea continuarii Autostrazii Via Baltica, ce urmeaza sa lege Varsovia de Helsinki, trecand printr-una dintre regiunile cel mai bine conservate din punct de vedere ecologic din Europa, Valea Rospuda, aflata in nord-estul Poloniei. Autoritatile poloneze, desi sistasera proiectul in luna aprilie, in urma insistentelor Comisiei, au anuntat la 17 iulie ca lucrarile vor fi reluate de la 1 august, dupa incheierea sezonului in care pasarile au terminat clocirea oualor. Valea Rospuda este habitatul natural pentru specii de lincsi, lupi si pasari rare care sunt amenintate cu disparitia, iar proiectul autostrazii va cauza pagube imense acestei rezervatii ecologice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.