O defectiune care persista cel putin de un an, din sistemul de securitate al calculatoarelor armatei israeliene si care, in pofida sesizarii ei, nu a fost eliminata, a permis accesarea documentelor clasificate “top secret” si de catre simpli soldati, conectati la serverul armatei, informeaza cotidianul israelian „Haaretz”.
Armata dispune de un sistem intern de computere, tahal-Net si aproape toate birourile armatei sunt conectate la aceasta retea, folosita, cel putin o data pe zi, de aproximativ doua treimi dintre militari.

Eroarea a fost descoperita de capitanul in rezerva Amos Kahan, un medic, anul trecut, cand a fost concentrat. Cu totul intamplator, el a dat o cautare la cuvantul „top secret” si a constatat, absolut consternat, ca are acces la zeci de documente clasificate la capitolul „secret de importanta nationala”, printre care informatii despre arme secrete, planuri de aparare a diferitelor regiuni ale tarii si planurile multianuale ale armatei.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.