Premierul israelian Ehud Olmert a confirmat ca Statele Unite planifica o majorare a ajutoarelor militare acordate Israelului.

Declaratia survine dupa ce presa americana anuntase ca Washingtonul pregateste un pachet de tranzactii cu arme, destinate Arabiei Saudite, altor state din zona Golfului, precum si Israelului.

Potrivit lui Ehud Olmert, Tel Avivul va primi din partea Washingtonului un ajutor militar de circa 30 de miliarde de dolari, pe parcursul urmatorilor 10 ani. Este o crestere de 25 la suta fata de nivelul actual.

Premierul israelian spune ca acest acord va face ca Israelul sa isi mentina avansul militar fata de statele arabe si pe viitor.

Anuntul privind suma record acordata Israelului vine la scurt timp dupa ce la Tel Aviv aparusera ingrijorari in legatura cu faptul ca tranzactiile militare americane cu Arabia Saudita urmeaza sa urce si ele la 20 de miliarde de dolari.

Ehud Olmert spune insa ca e de inteles dorinta Statelor Unite de a inarma statele arabe moderate, care, alaturi de Israel, formeaza un front comun contra Iranului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.