Astronauti beti au primit permisiunea de a zbura "in cel putin in doua ocazii", in pofida obiectiilor celorlalti colegi si a medicilor echipajului, afirma Aviation Week & Space, care nu precizeaza in cursul caror misiuni s-au produs aceste incidente, informeaza NewsIn.

O ancheta interna a NASA a aratat ca astronautii consumasera o cantitate importanta de alcool inclusiv cu 12 ore inainte de zbor, in conditiile in care regulamentul intern interzice membrilor echipajului sa bea alcool.

NASA a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Agentia spatiala americana a desfasurat o ancheta asupra comportamentului astronautilor dupa afacerea Lisa Nowak, o astronauta in prezent data afara din agentie, care a fost inculpata pentru tentativa de rapire si furt prin efractie insotit de acte de agresiune.

La inceputul lunii februarie, fosta astronauta a navetei Discovery a parcurs 1.500 de kilometri cu masina, din Texas (sud) pana in Florida (sud-est), pentru a o ataca pe Colleen Shipman, ofiter al armatei americane a aerului, in varsta de 30 de ani, pe care o banuia ca intretine o relatie amoroasa cu astronautul William Oefelein, iubitul lui Nowak.