Nicolas Sarkozy a recunoscut ca, daca infirmierele nu erau eliberate, nu s-ar fi deplasat la Tripoli, unde a semnat memorandumul nuclear.
La finalul intrevederii sale de miercuri cu liderul suprem libian, Muammar al-Gaddafi, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a anuntat ca cele doua tari au incheiat un acord in domeniul nuclear civil. Obiectivul precis al acordului il reprezinta instalarea unui reactor nuclear in Libia, destinat productiei de apa potabila, prin desalinizarea apei marine. Un acord mai precis va fi semnat „in citeva luni sau citiva ani“, conform presedintelui francez.

Nicolas Sarkozy a precizat ca intre eliberarea infirmierelor bulgare, care a avut loc marti, si semnarea acordului din domeniul nuclear nu exista nici o legatura. Totusi, primul om al Frantei a anuntat ca, „daca nu ar fi fost eliberate, nu as fi venit aici“. Sarkozy a mai precizat faptul ca decizia luata de Tripoli in 2003, „de a abandona orice ambitie de a avea arma nucleara“, a facilitat semnarea memorandumului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.