Este vorba de gasirea unor componente precum fire, comutatoare, tuburi, piese, elemente ale unor telefoane celulare si substante adezive. Agentii federali au descoperit aceste obiecte, care pot fi utilizate la construirea unor bombe artizanale, pe aeroporturile din San Diego, Milwaukee, Houston si Baltimore.

Desi numarul acestor descoperiri este in crestere, agentia citata a anuntat ca nu exista indicii privind o amenintare terorista specifica. Insa o ancheta, desfasurata in comun de FBI si Departamentul Securitatii Interne, a condus la concluzii mult mai ingrijoratoare: se pare ca celulele teroriste fac repetitii inaintea comiterii unor atentate de anvergura.

Asemenea simulari poarta amprenta specifica a retelei Al-Qaida, au atras atentia expertii in probleme de securitate. Atentatele de la 11 septembrie 2001 si cele de la Londra, din 7 iulie 2005, au fost precedate de repetitii.

In ancheta privind obiectele suspecte gasite pe aeroporturi, au fost efectuate mai multe arestari. FBI crede ca ar fi necesara a o ridicare a nivelului de alerta antiterorista. Aceasta alerta vine pe fondul ingrijorarilor create de informatiile potrivit carora Al-Qaida s-a reorganizat si pregateste o noua serie de atentate impotriva Statelor Unite ale Americii.