Pamantul contaminat cu fosfor in urma accidentului feroviar de la Lvov, din Ucraina va fi transportat in Kazahstan. Declaratia a fost facuta ieri de vicepremierul de la Kiev, Oleksandr Kuzmuk, la un post de televiziune local.
Agentia de presa Ukrainian News relateaza ca este vorba de o suprafata contaminata de aproximativ 500-600 de metri lungime si 40 de metri latime. Vicepremierul ucrainian a anuntat ca echipele de intreventie vor colecta manual pamantul contaminat cu fosfor galben si-l vor incarca in trei vagoane.

Acestea, precum si cisternele ramase intacte in urma accidentului din 16 iulie, se vor intoarce in Kazahstan prin zonele nepopulate ale Rusiei. In raportul privind accidentul de la Lvov, inmanat de ambasadorul ucrainian la Bucuresti, ministerului de externe roman, Kievul asigura ca nici apa si nici pamantul din regiunea Lvov nu au fost contaminate.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.