Libia a permis extradarea celor sase cadre medicale bulgare condamnate pentru ca ar fi infectat cu HIV mai multi copii libieni, dupa ce a semnat un acord de cooperare cu Uniunea Europeana, a declarat ieri ministrul libian de externe, citat de Reuters.

"Un acord de cooperare a fost semnat intre Libia si UE pentru dezvoltarea si extinderea cooperarii dintre ele, care include o cooperare si un parteneriat deplin intre Libia si Uniunea Europeana", a afirmat ministrul Mohammed Abdel-Rahman Shalgam, citat de NewsIn.

El a adaugat ca acordul presupune ca UE sa asigure sustinere si asistenta pentru sutele de copii infectati si internarea lor in spitalele europene, pentru tot restul vietii lor.

Acordul prevede, de asemenea, reabilitarea spitalului Benghazi, a spitalului Hwari si a unui alt centru medical din Benghazi.

Uniunea va oferi asistenta Libiei si in domeniul educatiei, arheologiei si migratiei ilegale, a explicat Shalgam.

Tripoli si Bruxelles-ul vor crea o retea de securitate la granita vestica a Libiei si in Sahara, care "va proteja granitele de imigratia ilegala", a anuntat oficialul liban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.