SUA au confirmat reluarea, astazi, a negocierilor cu Iran referitoare la situatia din Irak, in conditiile in care deputatii Parlamentului de la Bagdad raman divizati in privinta rezultatelor acestei noi intalniri la nivel inalt.
"La aceste discutii trilaterale vor participa ambasadorul Crocker si omologul iranian, intrevederea urmand sa se deruleze sub egia Ministerului irakian al afacerilor externe", a declarat Philip Reeker, purtatorul de cuvant al lui Ryan Crocker. in ajun, seful diplomatiei irakiene, Hashyar Zebari, precizase ca reuniunea de astazi este continuarea primei", care s-a limitat la o trecere in revista a ceea ce se intampla in Irak, fara a merge, practic, mai departe. Or, judecand dupa declaratiile lui Reeker, nici acum nu vor fi progrese deosebite. Pentru ca, explica el, SUA si Iran sunt la antipozi in numeroase subiecte, in special pe marginea programului nuclear al Teheranului, suspectat de Washington ca ar avea caracter militar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.