Presedintele american George W. Bush si-a reluat prerogativele, dupa ce, in urma unui transfer de putere determinat de o colonoscopie, vicepresedintele Dick Cheney a fost timp de doua ore presedintele SUA.
Potrivit unor surse din cadrul Administratiei, in timpul procedurii, medicii au inlaturat cinci mici polipi de pe colonul “prezidential”. “Niciunul nu a fost de asa natura incat sa produca ingrijorari”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Scott Stanzel.

Polipii colonici sunt excrescente care se dezvolta in colon sau la nivelul rectului. Cauza lor este inca necunoscuta, dar de obicei sunt benigni. Anumiti polipi pot fi insa premergatori cancerului colorectal. Din acest motiv, este foarte important controlul periodic in cazul persoanelor trecute de 50 de ani sau cu risc crescut de imbolnavire cu cancer. O colonoscopie dureaza 31 de minute. (Rompres)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.