Hillary Clinton si Cristina Fernandez Kirchner sint dornice sa preia conducerea unor regimuri in care functia prezidentiala implica cele mai mari responsabilitati.
Cristina Fernandez Kirchner, sotia presedintelui argentinian in exercitiu, Nestor Kirchner, si-a inaugurat joi campania electorala care o poate transforma in prima presedinta aleasa a Argentinei. Cristina este marea favorita a alegerilor, avind un avans de 30% fata de urmatorul clasat in sondajele electorale. Cristina candideaza din partea Partidului Peronist, acelasi care a adus la putere, in 1973, cuplul Peron. Atunci, dupa moartea presedintelui Juan Domingo Peron, a treia sa sotie, Isabel, a devenit prima femeie din lume care a detinut functia suprema.

Hillary Clinton conduce in preferintele alegatorilor americani, cu sase luni inainte de nominalizarea candidatului Partidului Democrat pentru Casa Alba. Actualul senator din partea statului New York sustine retragerea trupelor din Irak, concentrarea pe problemele interne aparute in perioada administratiei Bush si este cel mai cunoscut dintre toti candidatii la presedintie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.