O echipa formata din opt negociatori sud-coreeni, printre care si unul dintre adjunctii ministerului de externe si un consilier special al presedintelui se afla in Afganistan pentru a negocia eliberarea celor 23 de voluntari medicali sud-coreeni, capturati de insurgentii afgani joi.

Autoritatile din Afganistan spun ca fortele de securitate au inconjurat locul unde talibanii ii tin pe ostatici.

Talibanii au spus ca-i vor executa pe ostateci daca nu vor fi eliberati tot atatia militanti talibani. Termenul limita a fost schimbat de cateva ori.

Cei 23 nu au nici o legatura cu armata. Printre ei se afla 15 femei si toti sunt asistenti medicali si profesori.

Ei au fost capturati pe soseaua care uneste Kandaharul de Kabul, in timpul unei operatiuni umanitare.

Este cel mai mare grup de straini rapiti in timpul campaniei talibanilor de a determina plecarea trupelor coalitiei conduse de americani din Afganistan.

Retragere coreeana

Tot duminica, guvernul de la Seul a anuntat ca este pregatit sa-si retraga trupele din Afghanistan pana la sfarsitul anului.

Autoritatile au insistat asupra faptului ca nu e vorba despre un pas inapoi fata de presiunile talibanilor, ci despre un program aflat in discutie de mai multa vreme.

Coreea de Sud are in Afganistan 200 de militari, cei mai multi lucrand in proiecte umanitare, cum ar fi asistenta medicala si lucrari de reconstructie a infrastructurii.