George W. Bush dispune deja de bazele juridice care i-ar permite sa declare stare de urgenta pe teritoriul Statelor Unite, iar de aici intr-un an prima democratie a lumii se va transforma intr-un stat politienesc condus de un dictator. Acesta este scenariul-soc vehiculat de catre un politician republican.

Scenariul apocaliptic a fost facut public de fostul subsecretar la Finante in Administratia Reagan, republicanul Paul Craig Roberts.

Neobisnuitele declaratii au fost provocate de faptul ca presedintele american a semnat, marti, o ordonanta mai speciala. Aceasta autorizeaza pe ministrul finantelor ca, in urma unor consultari cu seful Pentagonului si cu secretarul de stat, sa retina orice persoana si sa-i confiste toate bunurile detinute in SUA, daca respectiva persoana "prezinta o amenintare la adresa stabilitatii Irakului".

Prin termenii prea vagi, documentul, care nu a fost supus dezbaterii Congresului, lasa, intr-adevar, mana libera presedintelui SUA si cale deschisa abuzurilor."Poporul american nu intelege pericolul care il pandeste", a avertizat Craig.