Teoria apartine unui fost oficial al Administratiei Reagan, republicanul Paul Craig Roberts

George W. Bush dispune deja de bazele juridice care i-ar permite sa declare stare de urgenta pe teritoriul Statelor Unite, iar de aici intr-un an prima democratie a lumii se va transforma intr-un stat politienesc condus de un dictator. Acesta este scenariul-soc vehiculat de catre un politician republican.

Scenariul apocaliptic a fost facut public de fostul subsecretar la Finante in Administratia Reagan, republicanul Paul Craig Roberts.

Neobisnuitele declaratii au fost provocate de faptul ca presedintele american a semnat, marti, o ordonanta mai speciala. Aceasta autorizeaza pe ministrul finantelor ca, in urma unor consultari cu seful Pentagonului si cu secretarul de stat, sa retina orice persoana si sa-i confiste toate bunurile detinute in SUA, daca respectiva persoana "prezinta o amenintare la adresa stabilitatii Irakului".

Prin termenii prea vagi, documentul, care nu a fost supus dezbaterii Congresului, lasa, intr-adevar, mana libera presedintelui SUA si cale deschisa abuzurilor."Poporul american nu intelege pericolul care il pandeste", a avertizat Craig.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.