Uniunea Europeana regreta refuzul Rusiei de a extrada un suspect de crima in Marea Britanie, dar vrea sa impiedice criza sa afecteze si mai mult relatiile UE-Rusia, deteriorate deja, a declarat vineri un oficial al presedintiei UE, citat de Reuters.

"Ne-am exprimat ingrijorarea fata de refuzul Rusiei de a coopera constructiv cu Marea Britanie, dar incercam sa limitam lucrurile si sa evitam sa ia amploare", a declarat diplomatul reprezentand presedintia portugheza, citat de NewsIn.

Procurorii britanici l-au inculpat pe Andrei Lugovoi, un fost agent KGB, pentru uciderea lui Aleksandr Litvinenko, un fost spion rus. El a fost otravit cu poloniu radioactiv, la un hotel din Londra.
Lugovoi neaga acuzatiile, iar Rusia refuza sa il extradeze.

Moscova a expulzat ieri patru diplomati britanici si si-a suspendat cooperarea cu Londra in lupta antiterorism, dupa ce Marea Britanie a expulzat patru diplomati rusi.

Ministrii de externe ai UE vor discuta acest subiect luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.