Apa, care devine o marfa rara, ar trebui sa aiba un statut similar celui al resurselor energetice, cum ar fi petrolul, gazele naturale si energia electrica, a afirmat Stavros Dimas, comisarul european pentru mediu, relateaza Reuters.
„Cat costa o picatura de apa?“, a fost intrebarea pusa de comisarul european. Dimas a subliniat ca vrea ca Uniunea Europeana sa aiba „o economie eficienta si bazata pe economisirea apei“. Pornind de la acest argument, oficialul a spus ca UE va impune o regula de plata pentru utilizator pana in 2010.

Regula se va aplica indiferent de sursa de provenienta a apei: robinet, rau sau panza freatica. Rigiditatea restrictiilor va fi dublata de programe obligatorii pentru masurarea consumului, se arata in proiectul raportului elaborat de UE in acest sens. Sistemul de fixare a preturilor prevede stimulente pentru consumatorii si afacerile care economisesc apa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.