Moscova a anuntat, ca raspuns la actiunile Londrei, ca va expulza patru diplomati, nu va mai acorda vize oficialilor britanici si nu va mai coopera in domeniul antiterorist.
Marea Britanie a reusit sa obtina sprijinul restului statelor din UE in conflictul diplomatic declansat cu Rusia dupa refuzul Moscovei de a-l extrada pe Aleksandr Lugovoi, acuzat de otravirea lui Aleksandr Litvinenko. In sfirsit, presedintia portugheza a UE a convins statele membre sa se ralieze intr-o declaratie comuna.

„Uniunea Europeana isi exprima dezamagirea fata de esecul Rusiei de a coopera constructiv cu autoritatile Marii Britanii“, arata comunicatul presedintiei portugheze. Cazul Litvinenko „ridica probleme importante de interes comun pentru statele membre UE“, se mai spune in comunicat. Oficialii britanici au salutat luarea de pozitie comuna a colegilor din Uniune, pe care o considera cruciala pentru evitarea unei escaladari a crizei cu Rusia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.