Potrivit unui bilant precedent, 72 de persoane au fost spitalizate.

Printre cei internati se numara in prezent 43 de copii, dar starea lor nu este grava si nu le pune viata in periocl, a subliniat Igor Gherici, seful departamentului local al Ministerului Sanatatii.

Accidentul s-a produs luni dupa-amiaza, cand 15 vagoane-cisterna ale unui tren care transporta fosfor galben, inflamabil si foarte toxic, s-au rasturnat in regiunea Lvov. Sase dintre ele au luat foc, generand un nor toxic care a acoperit o suprafata de 86 de kilometri patrati.

Astazi, echipele de salvare au continuat curatarea locului accidentului, informeaza NewsIn.

Pompierii continua sa acopere locul accidentului cu spuma extinctoare, pentru a raci fosforul scurs si a preveni un nou incendiu. Temperaturile depasesc 30 de grade in Ucraina, la ora actuala. "Situatia este stabila si sub control. Nu s-a creat panica", a declarat seful departamentului regional al ministerului, Pavlo Vasilenko.

Totusi, multi ucraineni si-au trimis copiii departe de zona sinistrata, locuita de 11.000 de perasoane, pentru a evita contaminarea.

Cu toate acestea, autoritatile dau asigurari ca populatia nu mai este amenintata si ca in localitatile vecine nu s-a inregistrat o crestere a concentratiei de fosfor.

Trenul care a deraiat venea din Kazahstan si se indrepta catre Polonia.