O bomba de mica putere a explodat ieri in fata unui birou electoral din Istanbul al partidului AK, inaintea alegerilor legislative ce vor avea loc duminica, in timp ce, marti, un candidat independent a fost impuscat mortal.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a amenintat cu retragerea din politica daca partidul sau nu castiga suficiente locuri pentru a putea guverna singur.

Explozia inregistrata ieri in fata unui birou al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AK), aflat la putere in Turcia, nu a facut victime, iar atentatul nu a fost revendicat. Tot la Istanbul, un candidat independent la alegeri a fost impuscat mortal marti, insa nu este clar daca motivul a fost legat de politica sau de afacerile acestuia.

Tuncay Seyranlioglu, in varsta de 42 de ani, a fost ucis in masina, dupa ce participase la o emisiune a unui post de televiziune, iar atentatorii au fost arestati ulterior.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat cu retragerea din politica daca partidul sau nu castiga suficiente locuri pentru a putea guverna singur. El a lansat aceeasi provocare rivalilor sai politici. Partidul AK al lui Erdogan este creditat cu circa 40% din voturi in sondajele preelectorale, dar analistii nu exclud o posibila guvernare de coalitie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.